VÅR HISTORIA

Lite kort om oss, om butiken & bistron och hur det funkar här. 

OM OSS

När vi startade Re:Market hade vi tänkt oss en mindre butik och ett mindre utbud. Men lokalen vi bestämde oss för att ta över gjorde att vi fick tänka både större och utanför boxen! Vi har försökt samla allt sånt som vi gillar och vill hitta i en butik. Här finns våra egna nyvaror med fokus på hållbarhet för människa och miljö, träleksaker, tygblöjor, bärsjalar, hudvård och mycket mer! Vi vill stötta småföretagare och särskilt kvinnliga sådana och har flertalet fantastiska skapares produkter i butiken!


En stor del av butiken är second hand! Här kan man sälja kläder på komission, hitta begagnade retro TV-spel och återbrukade tyger. Här finns också en stor retrohörna med möbler och ting från framförallt 40-70-tal, och såklart en hel del vackra vintagekläder! Vi har nyligen inlett ett samarbete med Lata Pigan och utbudet av vintagekläder har mer än dubblerats!

Sen måste vi ju skryta med Gotlands roligaste utbud av Lego som BricKlint har! Här hittar ni nytt och begagnat Lego för både vuxna och barn! De är återförsäljare för Lego och köper in begagnat Lego från privatpersoner. Här finns även Lego och Lego Duplo i lösvikt!


Här finns mycket man skulle kunna berätta om men det bästa sättet är att ni kommer hit och tittar! Välkomna in! 

FUNDERINGAR? FRÅGOR? IDÈER? FÖRSLAG?

Hör gärna av er oavsett vad det gäller! Har du förslag på varor du tycker vi borde ta in? Har du ett band som vill spela i bistron? Behöver du en tårta bakad utan gluten? Ska ni ha möte och funderar på lokal? Eller tillverkar du vackra smycken du vill sälja i en butik? Hör av er så pratar vi om möjligheterna! 

HUR FUNKAR DET?

Den storsta delen av butiken är Re:Markets egna varor, men även några företag hyr in sig hos mig. Det är samma kassasystem i hela butiken för att göra det enkelt för er kunder. En del hantverk och liknande säljs mot provision, kläder säljer jag på kommission och retrohörnans prylar köper jag in.

Klädförsäljning mot komission


Du kommer hit med dina hela och rena utrensade kläder - jag prismärker sorterar och säljer dem åt dig! 


Kläderna hänger i 12 veckor och kan sedan plockas ner av dig om du vill hämta dem eller så skänker jag dem vidare till välgörenhet. Trasiga, smutsiga kläder går till textilåtervinningen direkt. Tänk på att kläderna ska vara efter säsong.


Utbetalningen sker inom fyra veckor efter avslutad period. Jag tar 60 % i kommission och du får 40 %. 

Festdags eller mötesdags?


Här på Re:Market kan du boka antingen rum eller hela butiken för att hålla möten, ordna en fest eller kanske barnkalas. Hör av er med era tankar så ser vi vad vi kan lösa. 

Ska ni ha kalas?


Hos Re:Market är det möjligt att beställa tårta, kakor, bröd eller vad du kan vara sugen på. Jag är inte utbildad konditor men är duktig på att baka och kan baka utifrån allergier eller livsval.